Welke maat wanddecoratie kies ik?

De meest voorkomende reden voor het terugsturen van een wanddecoratie is dat deze te klein is gekocht. Twijfel je tussen twee maten? Dan is ons advies om voor de grotere maat te gaan. De reden hiervoor is dat een wanddecoratie in het echt kleiner oogt, door onder andere de grootte van de ruimte en de meubels. Een kleinere wanddecoratie kan wegvallen in het interieur omdat deze omgeven wordt door grote objecten zoals meubels. Als je een echte eyecatcher aan de muur wil dan bereik je dit ook met een grotere maat. Ga daarom bij twijfel voor een maat groter!

Muurcirkels combineren

Wil je meerdere muurcirkels combineren? Wanneer je kiest voor drie muurcirkels bij elkaar dan zijn de meest verkochte maten: 100 cm, 80 cm en 60 cm. Wil je twee wandcirkels combineren? Dan is de combinatie 100 cm en 80 cm de meest verkochte combinatie. Het oogt het mooist als de onderlinge verschillen in maat niet te groot zijn. Als je voor één wanddecoratie kiest en twijfelt tussen twee maten, dan adviseren wij de grotere maat te kiezen zoals hierboven ook beschreven. De meest verkochte maat muurcirkel is 80 cm. Wil je de muurcirkels bekijken? Klik dan hier.


 

 

Drie richtlijnen voor het bepalen van de maat

Wat is een goede plek op de muur om je wanddecoratie op te hangen? Hieronder een aantal richtlijnen welke je kunnen helpen bij het bepalen van de plek.

Richtlijn 1

Hang je één wanddecoratie op? Het is belangrijk dat je wat vrij ruimte om je wanddecoratie houdt. Wij adviseren om minimaal 15 tot 20 cm ruimte rondom de wanddecoratie aan te houden. Dus 15 cm tot aan een muur of een object zoals een bank.

Richtlijn 2

Hang je de wanddecoratie(s) boven een object zoals een dressoir of bank? Meet dan de ruimte tussen het plafond en het object. Hang je wanddecoratie in het midden.

Richtlijn 3

Heb je hoge plafonds en komt je wanddecoratie boven een object zoals een meubel te hangen? Hang dan de wanddecoratie ongeveer 15 tot 20 cm boven het object. Het is mooier om je wanddecoratie dichter bij het object te hangen en wat verder van het plafond.

Tip

Twijfel je nog? Je kan een stuk karton of vuilniszak op maat uitknippen en tegen de muur aanhouden. Zo zie je direct of de maat naar wens is.

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!