Wall art, zoals schilderijen en foto's, kan een prachtige aanvulling zijn op de inrichting van je huis of kantoor. Bij het kiezen van de juiste wall art is het belangrijk om rekening te houden met de kijkafstand, om ervoor te zorgen dat de kunstwerken goed tot hun recht komen en optimaal worden gezien. In deze blog zullen we bespreken wat de ideale kijkafstand is voor verschillende soorten wall art.

De ideale kijkafstand is afhankelijk van de grootte en de stijl van het kunstwerk. Over het algemeen wordt aanbevolen om de kijkafstand te bepalen op ongeveer 1,5 tot 2 keer de breedte van het kunstwerk. Bijvoorbeeld, als de breedte van het schilderij 60 cm is, dan is de ideale kijkafstand 90-120 cm.

Hier zijn enkele richtlijnen voor de ideale kijkafstand voor verschillende soorten wall art:

  1. Grote schilderijen: Grote schilderijen kunnen indrukwekkend zijn, maar moeten wel op de juiste afstand worden bekeken om hun impact te behouden. Voor grote schilderijen met veel details en texturen is een kijkafstand van 2 keer de breedte van het schilderij ideaal.

  2. Foto's: Foto's kunnen worden bekeken op een iets grotere afstand dan schilderijen, omdat ze meestal een hogere resolutie hebben en minder details bevatten. Voor grote foto's met veel details en contrasten is een kijkafstand van 1,5 keer de breedte van de foto ideaal.

  3. Abstracte kunst: Abstracte kunstwerken hebben vaak minder detail en kunnen daarom op een iets grotere afstand worden bekeken dan realistische schilderijen. Voor abstracte kunstwerken met felle kleuren en een duidelijke compositie is een kijkafstand van 1,5 keer de breedte van het kunstwerk ideaal.

  4. Collages: Collages zijn een verzameling van meerdere afbeeldingen en moeten daarom vanaf een iets grotere afstand worden bekeken. Voor collages is een kijkafstand van 2 keer de breedte van het kunstwerk aanbevolen.

Onthoud dat deze richtlijnen slechts suggesties zijn en dat de ideale kijkafstand kan variëren afhankelijk van de grootte en stijl van het kunstwerk en de ruimte waarin deze wordt opgehangen. Door rekening te houden met de kijkafstand, kan je ervoor zorgen dat je wall art op zijn best wordt gezien en dat u er optimaal van kunt genieten.

 

Welk formaat kunstwerk moet ik nemen